Lennart Palm, Magnus Krusell och Max Martin.
Lennart Palm och Magnus Krusell sjunger om Max Martins Kalmarvistelse. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio och Claudio Bresciani/TT

Oops, Max Martin bodde i Kalmar!

P4 Kalmar kan avslöja att låtskrivaren, producenten och Polarpristagaren Max Martin har bott i Kalmar och gått i skola där.

Max Martin ska, enligt de personer P4 Kalmar pratat med, ha gått på den samhällsvetenskapliga linjen på Stagneliusskolan i Kalmar i slutet av 1980-talet.

Hans föräldrar bodde i Kalmar och hans mor ska ha varit mellanstadielärare på Sjöängsskolan i Lindsdal norr om Kalmar.

– När vi fick veta det här var vi förstås tvungna att göra en låt, säger P4 Kalmars radioprofiler Lennart Palm och Magnus Krusell.

Låten hittar du i ljudklippet ovan (du kan av upphovsrättsskäl endast lyssna i 30 dagar).

Max Martin har varit med och gjort låtar som toppat den amerikanska försäljningslistan Billboard ett 20-tal gånger under de senaste drygt två decennierna.

Rättelse: Det har senare framkommit, i en intervju med Max Martins mamma, att stjärnproducenten själv aldrig varit bosatt i Kalmar. Hans föräldrar bodde där – men efter att han flyttat hemifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista