Nanne Bergstrand
Nanne Bergstrand Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio

Nu kommer boken om Nanne Bergstrand

8:09 min

Tillsammans med författaren Benny Haag tänker Nanne bjuda läsarna på en blandning av fotboll och livsfilosofi.

– Jag fick frågan om jag vill vara med i en bok om mig själv. Först var jag tveksam, eftersom jag tycker att fotbollsbiten inte är så intressant. När jag förstod att boken ska kunna läsas av alla, blev jag intresserad. Livsfilosofin bakom människan kommer att finnas med, säger Nanne Bergstrand.

Boken kommer alltså att ge Nannes version av sin livsresa. Om alla möten och beslut som han varit med om som framgångsrik fotbollstränare för lag som Kalmar FF, Helsingborg och Hammarby.

Det kommer emellertid också att finnas stort utrymme för Nannes tankar om livet och dess mening.

– Det ställer jag gärna upp på och berättar om.

Frågan är vad det finns om Nanne Bergstrand som folk inte känner till efter alla hans år i offentligheten? Får vi komma in bakom hans lite mystiska fasad?

– Jag är ganska tankspridd, tänker mycket, är lite introvert. Därför glömmer jag ibland bort att hälsa på folk. Jag jobbar på att bli mer extrovert för det tror jag att man behöver vara i fotbollen.

Nanne Bergstrand återkommer till vikten av att försöka förstå människan för att förstå fotbollen, inte minst att mycket inom fotbollen styrs av rädslor.

– Då försöker jag förmedla den andra delen. Jag har själv haft ett stort kontrollbehov, som jag släpper allt mer. Spelarna har mycket mer att säga till om idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista