Vinnaren Johannes Knoll höll ut från start till mål. Foto: Faton Pasho / SR
1 av 3
Vinnaren Johannes Knoll höll ut från start till mål. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Meta Steinbach vann damklassen i överlägsen stil. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 3
Meta Steinbach vann damklassen i överlägsen stil. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Hemmaåkaren Joakim Åleheim slutade på en andraplats. Foto: Faton Pasho / SR
3 av 3
Hemmaåkaren Joakim Åleheim slutade på en andraplats. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Knoll vinnare av Nybroloppet

"Jag fick vända tillbaka och åka upp mot upploppet"
1:25 min

Nybroloppet gick av stapeln under söndagen. I ett snötäckt Svartbäcksmåla kunde Johannes Knoll vinna över hemmaåkaren Joakim Åleheim. I damklassen vann Meta Steinbach i överlägsen stil.

Nybros motsvarighet till Vasaloppet, nämligen Nybroloppet avgjordes under söndagen. I ett snötäckt Svartbäcksmåla med perfekta väderförhållanden för längdskidåkning gjorde cirka 300 deltagare upp om förstaplatsen. Redan i starten kunde Johannes Knoll och Joakim Åleheim dra ifrån övriga deltagare. De båda åkarna hjälpte varandra att hålla tempot uppe tills hemmaåkaren Åleheim trillade omkull. Knoll fortsatte trycka på och skapade sig en ledning som Åleheim inte kunde komma ikapp. Efter 9 varv på den 4 kilometer långa banan så kunde Knoll gå in 1 minut och 30 sekunder före Joakim Åleheim. Segraren Knoll var givetvis nöjd med insatsen. 

Det var skoj att ha vunnit, sedan var det jobbigt att åka för det var första seedningsloppet för i år men det gick som jag hade hoppats på. 

För hemmaåkaren Joakim Åleheim var det en jobbig dag och det tyckte han själv efter att ha åkt omkull två gånger om. 

Det känns skit just nu. Det var en riktig besvikelse men jag hade det på känn efter att ha varit sjuk och dragit ut en tand. 

I damklassen var det Meta Steinbach som åkte in först över mållinjen. Meta som laddar upp inför både tjejvasan och själva vasaloppet var nöjd med resultatet. 

Just nu är det skönt att det är över, för det var lite jobbigt nu mot slutet men kort och gott är jag nöjd med mitt lopp. 

27 februari är det dags för tjejvasan och självaste vasaloppet går av stapeln den 6 mars. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".