Nybro Vikings nollades av Tyringe i säsongens viktigaste match. Foto: Faton Pasho / SR
Nybro Vikings nollades av Tyringe i säsongens viktigaste match. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Nybro Vikings förlorade i säsongens viktigaste match

1:19 min

Nybro Vikings förlorade säsongens viktigaste match mot Tyringe med 5-0. Vikings hade chansen på playoffspel men istället tog säsongen slut när man nollades på hemmais.

Nybro Vikings har ryckt upp sig efter höstsäsongens fiasko och hade inför söndagens match allt i egna händer. Vid vinst skulle säsongen förlängas och playoffspel till hockeyallsvenskan nästa säsong vara ett faktum. Istället blev det en riktig plattmatch för Vikingarna som nollades av gästerna Tyringe. Tränare Andreas Holfelt berömde gästerna Tyringe men var besviken efter Nybros plattmatch. 

Jag tycker Tyringe gör det riktigt bra. Spelmässigt är vi inte där, vi har inget tryck på Tyringe och vi ville nog för mycket. 

Det började dock jämnt mellan Nybro Vikings och Tyringe. De 1 140 personerna som hade sökt sig till Victoriahallen fick se 5 intensiva minuter innan Tyringe tog över matchen helt och aldrig släppte in Vikings mer i matchen. Kim Runemarks 1-0 mål var startskottet till utklassningen. När signalhornet ljöd i Victoriahallen hade gästerna Tyringe nollat Vikings och skickat hemmalaget på semester efter en 5-0 vinst. Supporten Thomas Jönsson var djupt besviken efter matchen. 

Det här är något man brinner för under hela vintersäsongen och det hade betytt väldigt mycket om vi hade fått spela playoff men det tog tyvärr slut här idag. 

Trots Nybro Vikings förlust så fortsatte supportrarna sjunga vidare, även efter slutsignalen. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista