Thomas Andersson Borstam. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Thomas Andersson Borstam. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Kalmar FF skriver kontrakt med Marko Biskupovic

Den chilenske mittbacken Marko Biskupovic kommer till Kalmar på onsdagen för att skriva kontrakt med Kalmar FF efter sitt provspel i föreningen.

26-årige mittbacken Marko Biskupovic från Chile provspelade med Kalmar FF under lagets läger i Portugal. Han åkte sedan hem till Chile medan KFF åkte tillbaka till Kalmar för att fortsätta sin försäsong, något som var beslutat sedan tidigare.

Under tisdagen framkom uppgifter i chilensk media om att Biskupovic var klar för Kalmar FF. Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam bekräftar för P4 Kalmar att parterna är överens om ett avtal.

– Marku kommer att åka från Chile ikväll och anländer till Kalmar imorgon kväll, då ska han genomgå en läkarundersökning och tanken är att vi ska skriva ett tvåårskontrakt, säger Thomas Andersson Borstam till P4 Kalmar.

Varför väljer ni att plocka in honom?

– Vi kände att det var en bra person med bra ledaregenskaper. En bra fotbollsspelare med ingredienser i sitt spel som vi efterlyst i vårt försvarsspel.

Betyder det här att ni är nöjda med er mittbacksbesättning nu?

– Det är vi. Vi väntar på att få tillbaka Viktor Elm som ska börja jobba i den positionen också. Vi har en bra trupp och en bra konkurrenssituation.

Har ni något annat på gång den närmaste tiden?

– Man vet aldrig från en dag till en annan, det kan hända något imorgon som vi inte har en aning om. Fönstret stänger den sista mars och man vet aldrig vad som är definitivt.

Marko Biskupovic kommer närmast från Club Deportivo Universidad Católica som han representerade i den chilenska högstadivisionen säsongen 2014/15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista