Folksamling
Kön ringlade lång på biblioteket i Vimmerby när många ville förtidsrösta på tisdagen. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Långa köer för att få rösta om skolor i Vimmerby

"Ett val är en rättighet, nästan en skyldighet"
1:36 min

Intresset är stort för att förtidsrösta om framtiden för landsbygdsskolorna i Vimmerby. På tisdagen ringlade kön lång på biblioteket.

På fredagseftermiddagen öppnade förtidsröstningen i Vimmerby och intresset för att få rösta har varit stort de inledande dagarna, det berättar valarbetaren Bengt Westrin när P4 Kalmar träffar honom på biblioteket i Vimmerby.

– Jag tycker att det är toppen, det här är precis det jag drömde om.

Han tycker att det är viktigt att så många som möjligt tar chansen att göra sin röst hörd.

– Oavsett vad man röstar på är det väldigt viktigt. För mig är ett val en rättighet man har, nästan en skyldighet. Vi får kanske inte ett 90-procentigt valdeltagande men det kommer att bli högt.

Sådana här val brukar kanske inte få så högt deltagande, men så känner inte du den här gången?

– Nej, folk är engagerade i frågan så jag tror att man kan gå man ur huse.

Vet du hur många som har röstat?

– Idag på morgonen var det 460, men med den rushen vi haft idag, som kanske är den mest intensiva under de fyra dar vi hållit på, så tror jag att vi nog passerar 650-670 innan kvällen är slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".