Trafikolycka vid bro och Akko Karlsson.
Akko Karlsson blev vittne till broolyckan i Gamleby på tisdagsmorgonen. Foto: Leif Johansson & Tobias Sandblad/Sveriges Radio

"Vi visste inte om den skulle ramla eller inte"

1:32 min

P4 Kalmar har pratat med Akko Karlsson, som var en av de första på plats vid morgonens broolycka i Gamleby där en lastbil störtade ner från bron.

– Tanken blev ganska snabbt "var är förarhytten"? berättar Akko Karlsson som var först på olycksplatsen utanför Gamleby.

En lastbil hade kört av vägen och dragarbilen, där lastbilshytten sitter, föll ner på marken under bron.

– Vi var en två-tre bilar som drog på varningsljusen och sprang fram till kanten och konstaterade att där hängde ytterligare ett godstonnage. Hytten var kraschad i backen.

Akko Karlsson tänkte att ingen kunde ha överlevt kraschen, men en av bilisterna såg livstecken från lastbilens förarhytt:

– Mycket riktigt stack en arm fram ur bråten på marken. En av oss larmade räddningstjänst och övriga samlade ihop första hjälpen-kuddarna för att ta oss ner och ta hand om personen.

En trailer hängde ner från bron, över hytten, vilket gjorde det vanskligt att vistas under bron:

– Det var otäckt. Vi visste inte om den skulle ramla ner eller inte. Vi började att rensa från bråte för att ta sig ner till människan som var ganska blodig.

Lastbilsföraren ska vara lindrigt skadad efter olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista