Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Naanbröd

Publicerat tisdag 16 februari 2016 kl 16.48
Naanbröd.
Foto: Annica Triberg

Härligt mjuksega bröd som passar bra till kycklingcurryn.

Riv en bit bröd och skopa upp lite gryta, ungefär som att brödet blir en sked. Yoghurten kan vara kall eller ljummen, det enda som skiljer åt är jästiden. Till cirka 10 bröd, beroende på storlek.

Du behöver:

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt
  • 5 dl vetemjöl

Till gräddning:

  • 1 ägg
  • ca ½ dl sesamfrö
  • smör eller vatten

Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt och yoghurt och rör slätt. Blanda ner lite mjöl i taget och knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1-2 timmar, beroende temperaturen på yoghurten.

Värm ugnen till 250°.

Kavla ut till tunna, avlånga kakor, ca 3-4 mm tjocka och lägg dem på bakplåtspapper. Vispa upp ägget och rör ner sesamfrö. Pensla kakorna med detta och grädda i ugnen tills de får fin färg, ca 5-8 minuter.

Direkt när du tar ut bröden så penslar du dem med smör eller vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".