Naanbröd.
Foto: Annica Triberg

Recept: Chapati

Ett gott bröd som görs av grövre mjöl och bakpulver och som dessutom steks i stekpanna.

Bröd med bakpulver smakar godast nybakat och ska inte heller knådas eller jäsas för länge. Till cirka 10 bröd, beroende på storlek.

Du behöver:

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl yoghurt
  • ev olja att steka i

Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ned detta i yoghurten. Knåda lätt till en smidig deg. Låt den vila övertäckt i 20-30 minuter, inte längre.

Kavla ut tunna kakor, lagom stora att passa din stekpanna. Har du teflon behövs inget extra fett. Stek på hög värme, 1-2minuter per sida. Servera bröden nybakade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".