Recept: Palak paneer

Spenat med stekt/friterad fetaost är ett gott grönt tillbehör. Passar också som ensam vegorätt.

Till 6 personer som tillbehör, 2-3 personer som ensam rätt.

Du behöver:

  • en stor påse sköljda spenatblad
  • ½ dl friterad lök (eller ½ tärnad stekt lök)
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 tskmalen spiskummin
  • ¼ tsk paprikapulver
  • 2-3 tomater, skivade
  • ½ tsk gurkmeja
  • salt, peppar
  • ca 2 dl yoghurt

Till servering:

  • 200 g fetaost, tärnad
  • olja

Hacka spenaten och lägg allt utom yoghurten i en kastrull och låt puttra utan lock i en halvtimme. Tillsätt så mycket yoghurt att du får en tjock röra. Vispa för hand och smaka av med salt och peppar.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek fetaosten runt om. Slå den över spenaten och servera.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista