Karta över Oskarshamn med platsen där mannen påträffades markerad.
I området vid Kärleksstigen påträffades mannen av polisen. Foto: CartoDB

Man knivhuggen i magen i Oskarshamn

En man i Oskarshamn blev stucken i magen med vad polisen tror var en kniv natten till fredagen. Han fördes med ambulans till sjukhuset i Västervik och är allvarligt skadad.

Larmet kom strax före klockan 03 natten till fredagen. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska då själv ha ringt SOS som i sin tur larmade polis till ett område vid Kärleksstigen i Oskarshamn.

– Han var vid medvetande men på grund av språkförbistring hade han svårt att redogöra för vad som hade hänt, säger Mikael Erkki, vakthavande befäl hos polisen i Kalmar.

Mannen visade upp en stickskada i buken och fick föras med ambulans till sjukhuset i Västervik. Enligt polisen har troligen en kniv eller liknande föremål använts.

Sjukhuset betecknar mannens skador som allvarliga och han har lagts in på intensivvårdsavdelning. Mannen är hemmahörande i Oskarshamns kommun.

– På grund av pågående vårdinsatser har han ännu inte kunnat höras, säger Mikael Erkki till P4 Kalmar vid 06-tiden på morgonen.

Utredningen pågår och polisen har försökt lokalisera brottsplats och gärningsman under natten. De efterlyser nu tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".