Tamim Badawi
Tamim Badawi. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Asylboenden drivs vidare på sommaren

Har sett på Youtube hur fint Öland ser ut på sommaren
3:21 min

Flera campingar på Öland har beslutat sig för att fortsätta driva asylboenden även över sommarens turistsäsong. I Möllstorp togs beskedet emot med stor glädje.

– Det är det bästa som jag någonsin hört, säger Tamim Badawi.

Han är redan engagerad i det svenska samhället genom bordtennisklubbarna i Kalmar och Långemåla där han deltar som volontär.

– Jag tycker mycket bra om Öland och vill stanna kvar här, säger Tamim Badawi.

– På Youtube har jag sett att det är fantastiskt här på sommaren, så jag tycker det är en jättebra att vi får stanna. Det är jag mycket tacksam för.

Amal Klawy är glad för sina barns skull:

– Jag tror att alla här vill stanna. Alla är trötta på rörligheten och vill ha stabilitet. Barnen slipper flytta till en ny skola och en ny situation.

I sommar kommer campinggäster och asylsökande att bo sida vid sida. Det är inte något nytt för Möllstorps camping. Förra året bodde gästerna där samtidigt under månaderna maj och september.

– Barnen lekte med varandra och det var många av de svenska campinggästerna som tyckte det var spännande. Så vi har hört mycket positivt, berättar Lennart Lindström som är föreståndare på campingen.

– En av campinggästerna hade en cabriolet som han skjutsade runt gäster på asylboendet och visade Öland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".