Karta över Oskarshamn med platsen där mannen påträffades markerad.
Foto: CartoDB

Polisen söker vittnen i Oskarshamn efter knivöverfall

1:45 min

Polisen söker efter fler vittnen som kan ha sett något i torsdags kväll och natten till fredag, då en ung man i Oskarshamn fick allvarliga stickskador i buken. 

Anders Pernius på polisen i Oskarshamn säger att man har teknisk bevisning och har knackat dörr, men att mannen själv uppger att han var så berusad att han inte riktigt kan redogöra för var i Oskarshamn han varit. 

– Det vore tacksamt om något sett eller hört någonting. 

Enligt mannen själv har har rört sig över ett stort område. 

– Han har druckit och varit berusad och gått mellan hamnen och upp mot stan och stadsparken. Men han kan inte riktigt redogöra för vart han gått. 

Mannen hade enligt egen uppgift runt klockan 22 till klockan 23 någon gång, blivit överfallen och fått stickskador i buken och i en axel i närheten av stadsparken. 

Mannen som är i 20-årsåldern hittades strax före klockan tre på natten till fredagen på Kärleksstigen i Oskarshamn efter att han kallat på hjälp. Då var han allvarligt skadad och fick föras till Västerviks sjukhus där han senare opererades. 

Han är fortfarande ganska omtöcknad och har ont och vårdas fortfarande på sjukhuset i Västervik enligt Anders Pernius. 

Vilket stickvapen som använts vet inte polisen, men det kan röra sig om en kniv. 

Mannen har mörkt hår som är lite längre och polisen hoppas att man kanske har sett eller hört något, allt är av intresse, även sådant som kan tyckas ovidkommande. 

– Och det behöver inte vara just mellan hamnen, stadsparken och Kärleksstigen som man sett något. Han kan ju varit och irrat omkring på fler ställen, säger Anders Pernius. 

Har du sett något ring polisen 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista