Karta som visar platsen för branden.
Här, i centrala Nybro, var lägenhetsbranden natten till måndagen. Foto: CartoDB

Två räddade ur lägenhetsbrand i Nybro

1:37 min

Två personer fick föras till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Nybro natten till måndagen. Troligen började branden i en soffa.

Vid halv ett natten till måndagen kom larmet om en brand i en lägenhet i centrala Nybro. Enligt räddningstjänsten i Nybro var det en granne som kände röklukt och hörde att en brandvarnare tjöt.

När räddningstjänsten kom dit kunde de se att det brann och att lägenheten var rökfylld. Rökdykare hittade två personer som var kraftigt medtagna, brandmännen lyckades få ut personerna som fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi tror inte att de har fått svårare skador. Vad vi vet nu är de lindrigt skadade, säger Admir Smailagic, inre befäl hos polisen i Kalmar och Kronoberg.

Enligt honom började branden troligen efter att en cigarett tagit sig i en soffa och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Lägenheten blev rök- och brandskadad men inte totalförstörd, tack vare räddningstjänstens ingripande. Enligt dem hade de två personerna troligen omkommit om det inte vore för att grannen larmade om branden så pass tidigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista