David Elm. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
David Elm. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

Efter beskedet om timeout – David Elm får stöd från fansen

"Det har varit skönt att berätta om det jag känner"
2:42 min

David Elm har fått stort stöd från sina fans efter beskedet att han tar en timeout från fotbollsmatcher. Kalmar FF-anfallaren kommer på obestämd tid att avstå från matcher för att få bukt med sin rädsla för att drabbas av en ny hjärnskakning.

– Det har varit skönt att berätta om det jag känner och jag har fått många positiva reaktioner från folk, berättar David Elm.

Ingen som har sagt att du ska sluta vara fjösig och rycka upp dig?

– Nej, faktiskt inte. Det är ingen som ens har nämnt något åt det hållet.

David Elm har drabbats av fem hjärnskakningar under karriären. Den senaste, i augusti förra året, var extra svår och det tog lång tid att komma tillbaka till en fungerande vardag.

Nu har David Elm inte ont i huvudet längre och läkarna har gett klartecken att spela fotboll. Det som stoppar David Elm är rädslan för att få en ny smäll mot huvudet. Den förra smällen blev ett trauma.

– Under en period har jag märkt att jag varit väldigt försiktig. Till sist förstod jag den enorma stressen runt matchsituationer, att jag inte har kontroll vad som händer.

Därför kommer David Elm på obestämd tid att nöja sig med att träna fotboll. Därutöver hoppas han få hjälp att hantera sin rädsla. Kanske i form av psykoterapi?

– Det handlar ju om en mental blockering och vi har börjat kolla runt vilken hjälp jag kan få.

Några planer på att helt sluta spela fotboll har inte David Elm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".