IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg
IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg Foto: IK Oskarshamn, Tomas Oneborg / SvD / TT

IKO:s klubbchef antog utmaning – måste cykla till Varberg

0:49 min

Det såg dystert ut för IK Oskarshamn i höstas, så dystert att klubbchefen lovade att cykla till Varberg om laget skulle hamna bland de fem bästa i hockeyallsvenskan.

Det var i september som klubbchefen Martin Åkerberg var på en 60-årsfest där han fick utmaningen av vännerna Ulf Johansson och Roland Johansson.

– Till saken hör ju att vi har haft ett jäkligt struligt 2015, med dålig ekonomi och uppförsbacke, säger Martin Åkerberg som förklaring till att han inte trodde mer på den egna klubben.

Nu blir det en tuff tid fram tills att det är dags att ge sig ut på vägarna i maj. Martin Åkerberg påstår nämligen att den fysiska formen är allt annat än på topp.

– I takt med att det har varit mycket jobb det senaste året så har fysiken blivit lidande. Så jag är inte i någon jättegod form just för tillfället.

En osäkerhet i sammanhanget är huruvida Varberg är slutdestinationen, eller om de ska vända där och cykla samma väg tillbaka.

– Roland hade en idé i går, att vi kanske ska cykla dit på fredagen, vara kvar i Varberg under lördagen och ha trevligt och sen cykla hem på söndagen. Det skulle kunna funka beroende på den fysiska statusen, säger Martin Åkerberg med viss bävan i rösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista