Fredrik Söderström. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Fredrik Söderström. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

IK Oskarshamn kan säkra tredjeplatsen i kväll

0:29 min

Vinner IK Oskarshamn även säsongens fjärde möte med Västerås så är tredjeplatsen säkrad i ishockeyallsvenskan oberoende av hur fyran Leksand spelar.

IK Oskarshamn har efter segern mot Pantern i måndag skaffat sig ett utmärkt läge att bli trea i ishockeyallsvenskan.

IKO:s spelarbuss har rullat till Västerås medan Leksand som kan nå tredjeplatsen spelar borta mot Asplöven. Tar Oskarshamn minst lika många poäng som Leksand i kväll är tredjeplatsen säkrad med två omgångar kvar att spela.

Västerås är säsongens besvikelse i allsvenskan. I stället för slutspel så ser säsongen ut att ta slut på söndag.

Oskarshamn har vunnit de tre mötena mellan lagen under säsongen och tänker inte slå av farten för att slutspelsplatsen är säkrad:

– Vi ger oss ut på resa igen, den här gången är det Västerås som står för utmaningen. Som jag tydligt påpekat tidigare har vi inga andra avsikter att än att gasa hela vägen fram, säger tränare Fredrik Söderström på klubbens hemsida.

– Poängen är viktiga och minst lika stor betydelse har moralen och känslan i gruppen. Vi möter desperata lag, Västerås inräknat, som har oerhört mycket att spela för. Då krävs att vi är minst lika skärpta och noggranna i alla delar av spelet. Vi är vid gott mod och ser fram emot den här uppgiften.

Oscar Engsund och Victor Svensson stannar hemma för att läka sina skador men i övrigt räknar Fredrik Söderström med att ha tillgång till övriga spelare.

Matchen mellan Västerås och Oskarshamn startar 19.00 och sänds som en del allsvenskt hockeyextra via sverigesradio/kalmar eller i appen Sveriges Radio Play

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista