Djursdala och Brännebro skolor.
Djursdala och Brännebro skolor. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Folkomröstningen i Vimmerby

Skolorna i Gullringen och Djursdala blir kvar

1:01 min

Skolorna i Gullringen och Djursdala, samt förskolan i Pelarne blir kvar. Det beslutet har den lila majoriteten tagit efter överläggningar. Nu bjuder man in oppositionen till samtal.

I ett kort meddelande från den politiska majoriteten i Vimmerby som skickades ut på onsdagskvällen skriver Moderaterna och Socialdemokraterna att man efter folkomröstningen väljer att lyssna och ta ansvar.

Majoriteten menar att folkomröstningen gav en tydlig signal om vad Vimmerbyborna vill ha och frågan om skolnedläggningar finns inte längre med på dagordningen inför fullmäktige.

Tomas Peterson (M) säger till P4 Kalmar att man valt att sitta kvar vid makten, men att man nu bjuder in oppositionen till samtal med ingången att finna en ekonomisk lösning som är långsiktig. 

Majoriteten pekar på att den ekonomiska situationen i kommunen, där man måste minska sina kostnader på alla områden, fortfarande är mycket allvarlig.

Tomas Peterson är med i P4 Kalmar under torsdagsmorgonen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista