Lamine Cissokho
Lamine Cissokho. Foto: Annica Triberg

Recept: Bisap – hibiskussaft

Hibiskussaft är en läskande och väldoftande dryck som ofta serveras i Senegal. Torkade hibiskusblommor kan du hitta i större matbutiker, specialaffärer eller via nätbutiker.

Till ca 1 liter.

Du behöver:

  • en rejäl näve torkade hibiskusblommor
  • 2 dl strösocker
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 liter vatten, kokhett

Lägg hibiskusblommorna i en kanna. Häll över sockret och slå på kokande vatten. Pressa ner apelsinsaften, rör om och låt dra i en kvart eller tills saften är djupröd.

Sila och kyl. Servera saften kall till maten eller som törstsläckare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".