Camilla Stridh (S)
Camilla Stridh (S), avgående ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Vimmerby kommun / Simon Leijnse

BUN-ordförande lämnar – ”man lär sig av felen”

0:33 min

Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Vimmerby lämnar sitt uppdrag inom kort. Hon ser tillbaka på det senaste årets turbulens med viss självrannsakan.

– Jag hade redan bestämt mig innan resultatet [av folkomröstningen], men jag tänkte att jag skulle vänta lite med att meddela tills jag visste vilket datum jag skulle börja, säger Camilla Stridh (S) om att hon nu går till en tjänst som ombudsman för IF Metall Östra Småland.

Även om hon menar att det inte är turbulensen kring en eventuell nedläggning av landsbygdsskolorna i kommunen som gör att hon lämnar ordförandeposten, så medger hon ändå att det spelat in.

– Det är klart att det har påverkat, men hade inte den här tjänsten dykt upp så hade jag faktiskt varit kvar som ordförande.

Camilla Stridh är något självkritisk när hon tittar tillbaka på det som hänt, där majoriteten i S och M fick vika sig för folkets vilja i omröstningen om skolorna.

– Att vi skulle lägga ner skolor, det ogillades skarpt, konstaterar hon.

– Visst, det är bakläxa, men man lär sig av felen. Vi får försöka vända det här till en möjlighet istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista