Joachim Carlström.
Joachim Carlström. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Joachim Carlström utesluten vid rally-SM i Östersund

En lättare avåkning på näst sista specialsträckan ledde till uteslutning för Joachim Carlström vid rally-SM i Östersund. 

Gullabo RC:s Jocke Carlström/Jörgen Norman körde under helgen andra deltävlingen av rally-SM i Östersund. Inför tävlingen ledde Carlström SM före Joakim Rydholm och Kristoffer Karlsson men en avåkning ändrade allt.

Med två sträckor kvar att köra såg det ut att bli en andraplats efter ledande Algot Öberg men på sträckan blev Carlströms bil stående på tvären mellan snövallarna och det gick inte att komma loss snabbt.

Bilarna bakom kom inte förbi och för att att inte sinka flera förare olika lång tid fick Carlströms bil stå kvar så sträckan skulle strykas och alla drabbas lika plus att Carlström själv skulle få den tid det tog att skotta och sedan köra i mål.

När bilen skottats loss så kördes sista sträckan och Carlström slutade trea där och trodde han var sexa och sist i klassen vilket ändå skulle givit nio nya SM-poäng.

Då kom beskedet att han diskvalificerats för att det tagit för lång tid på SS6.

– Hade jag inte brytt mig om de andra utan öst mig loss och kört när jag var klar hade jag fått fortsätta. Nu diskas vi för att vi trodde vi var justa mot övriga förare som drabbades lika säger en bedrövad och ilsken Joachim Carlström på väg hem utan poäng.

– Dom andra förarna tyckte jag gjort rätt och jag skulle få mina poäng men det lyssnade inte tävlingsledningen på. 

Nästa deltävling körs i maj då sydsvenska rallyt avgörs i Blekinge och Småland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista