Kollage: Samuel Fröler och Alicia Vikander.
Kollage: Samuel Fröler och Alicia Vikander. Foto: Claudio Bresciani/TT/Al Powers/Invision/AP

Samuel Fröler hyllar Alicia Vikander efter Oscarsgalan

"Det är fullständigt otroligt"
3:31 min

Svenska skådespelerskan Alicia Vikander vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen The Danish girl. Sommarölänningen Samuel Fröler gläds med sin tidigare arbetskamrats stora framgång.

– Jag är överväldigad. Det är fullständigt otroligt. Fantastiskt!

Samuel Fröler spelade mot Alicia Vikander i filmen Till det som är vackert; en film med intima scener, bland annat visade sig Samuel Fröler naken, vilket ställde stora krav på skådespelarna.

– Alicia var väldigt närvarande framför kameran. Hon var direkt och intuitiv. Jag kände stort förtroende för henne.

Alicia Vikander har sökt till scenskolan flera gånger utan att lyckas komma in. För Samuel Fröler är inte detta så uppseendeväckande.

– Scenskolan är bara en väg till att bli skådespelare. Du behöver inte alls gå den vägen, även om det så klart underlättar. Särskilt om du ska hålla på med teater.

Samuel Fröler tyckte att Alicia Vikander gjorde ett strålande jobb redan när de jobbade ihop för sex år sedan. Han är till och med beredd att jämföra henne med den stora Ingrid Bergman.

– Absolut. Om man har fått en Oscar har man blivit världsmästare. Då kan ingen ta ifrån en den utmärkelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".