Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Sara lagar gärna mat från hemlandet Kurdistan

Följ med Annica Triberg in i Sara Lindgrens kök
8:37 min
Sara Lindgren, i sitt kök.
Sara Lindgren i sitt kök. Foto: Annica Triberg/Sveriges Radio

Annica Tribergs sista besök i serien Mat och möten gör hon i Sara Lindgrens kök i Kalmar. Sara, som återförenades med sin familj i Sverige efter att ha vuxit upp i flyktingläger i Irak.

Under vintern har du varje vecka fått följa med Annica Triberg hem till intressanta personer i Kalmar län, som har delat med sig av både deras bakgrund och av deras goda mat.

Det sista besöket i serien gör Annica hemma hos Sara Lindgren, som tillhör den stora släkten Eliassi i Kalmar. I dag bjuder Sara på lammgryta och saffransris från Kurdistan, medan hennes lilla dotter Lauin, 3,5 år, leker i bakgrunden.

Större delen av sin uppväxt bodde Sara i flyktingläger i Irak, ditt hon hade flytt från Iran med delar av sin kurdiska familj under Gulfkriget. I Sverige och i Kalmar kunde hon till sist återförenas med sina föräldrar och med en mängd andra släktingar från den stora familjen Eliassi.

Numera är Sara gift med Olle Lindgren, men hemlandets kurdiska mat lagar hon fortfarande gärna.

Ta del av Saras recept här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".