Torg.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Polisen om bråket på Larmtorget: "Vi mörkar inte"

1:05 min

Polisen får kritik för att inte ha berättat om ett stort bråk på Larmtorget i Kalmar i helgen. De menar att det inte hade något nyhetsvärde.

Det som hände på Larmtorget i Kalmar i lördags var att 15-20 personer, kanske fler, hamnade i bråk med två ordningsvakter utanför en av krogarna där – och det blev så pass hätsk stämning att polisen fick rycka in.

Daniel Wreibo var en av poliserna på plats, och han säger att det här är sådant som kan hända en utekväll – trots att ordningsvakterna upplevde situationen som riktigt hotfull.

– Jag skulle inte säga att det är jätteovanligt. Det sker inte varje helg, men det har hänt ett antal gånger under min karriär på 13 år. Är det kompisar som är med den vi omhändertar är det lätt att det blir upprörd stämning och folk blir arga och aggressiva.

Att poliserna inte berättade om det här bråket för medierna är något som kritiserats från flera håll under onsdagen.

– Rent krasst blev det en anmälan om förgripelse mot tjänsteman, en polisman fick en knuff men han kände ingen smärta och personen omhändertogs.

Inga andra misstankar om brott?

– Nej. Jag pratade med ordningsvakterna också och ingen av dem hade varit utsatta för våld.

Att det här tolkas som att ni mörkar det som hände, vad säger du om det?

– Nej, det finns inget intresse hos oss att mörka en sådan här händelse. Det gör vi inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista