Joakim Åleheim, Nybro Ski
Foto: Magnus Ekeros/Sverigesradio

Tungt Vasalopp för Joakim Åleheim

3:47 min

Joakim Åleheim från Nybro SKI hade i år förmånen att starta i det första startledet och var länge i kontakt med tätklungan som bland annat innehöll slutsegraren John Kristian Dahl.

Det gick länge ganska långsamt i täten och darför var Joakim Åleheim länge med i loppet men i konkurrens med alla stakåkare var Joakim till slut tvungen att släppa när farten skruvades upp.

- Det var felvallat så det stänkte om det, säger Joakim Åleheim som inte hade räknat med att den snö som föll skulle ställa till det så mycket.

- Klart att man är besviken så här direkt efter loppet säger Joakim Åleheim som tyckte att det här kanske var den sista chansen att ta en framskjuten placering eftersom han i år fick starta i det främsta startledet. I framtiden får jag väl försöka bli en bättre stakåkare säger Joakim som får försöka ta revanch när cykelvasan avgörs i sommar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista