Kalmarsund förlorade hemma mot Jönköping i sista omgången med 6-4. Foto: Faton Pasho / SR
1 av 2
Kalmarsund förlorade hemma mot Jönköping i sista omgången med 6-4. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Trots förlusten spelar man allsvenskt innebandy även nästkommande säsong, likt Craftstaden. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 2
Trots förlusten spelar man allsvenskt innebandy även nästkommande säsong, likt Craftstaden. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Kalmarsund och Craftstaden räddades kvar trots förluster

3:29 min

Både Kalmarsund och Craftstaden säkrade en plats i innebandyallsvenskan nästa säsong trots förluster. Kalmarsund förlorade hemma mot Jönköping med 6-4 och Lindås blev för svåra för Craftstaden när matchen slutade 10-5. 

Båda länslagen i innebandyallsvenskan var indragna i bottenstriden inför den sista omgången. Det krävdes vinst för Craftstaden och Kalmarsund för att säkra kontraktet i innebandyallsvenskan nästkommande säsong, om inte resultaten i de andra matcherna skulle bana vägen. Det blev förlust för både Craftstaden och Kalmarsund i den sista omgången men trots det så blir det allsvenskt spel för våra länslag. Resultaten i de andra matcherna hjälpte båda lagen att säkra kontraktet. 

Kalmarsund tog emot serietvåan Jönköping i sportcentret i Kalmar. Det var hemmalaget som började bäst. Bolltrollaren William Larsson gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter ett distinkt skott i mitten av första perioden. Bortalaget Jönköping skulle dock vända på steken efter två tunga utvisningar för Kalmarsund och ställningen 2-1 stod sig efter första perioden.

Det var en tuff och intensiv match, båda lagen använde sig av tjuvknep för att skapa sig övertaget i matchen. Det skulle dock dröja till slutet av tredje perioden innan det hettade till ordentligt. Lagkaptenen Johan Wittberg reducerade två gånger om för Kalmarsund, 2-4 och 3-5 innan William Larsson satte 4-5 med cirka minuten kvar. Kalmarsund tryckte på för en kvittering men bortalaget Jönköping kunde avgöra i tom kasse. Forwarden William Larsson var besviken men samtidigt glad efter förlusten. 

Det är riktigt tråkigt att förlora men gutt att vi spelar allsvensk innebandy även nästa säsong. 

Craftstaden hade samma öde som Kalmarsund och åkte inför sista omgången till Göteborg för att möta Lindås. Det var en jämn match i två perioder innan hemmalaget Lindås sprang ifrån Craftstaden. Inför den sista perioden hade Craftstaden en 4-3 ledning men Göteborgarna lyckades vända och vinna med 10-5. Craftstadens Martin Willsund var den som bar fram laget under hela matchen. Forwarden stod för fyra av Craftstadens fem mål i förlustmatchen. Tränaren Royne Tvingsell kunde pusta ut trots förlusten. 

Man vill vinna alla matcher så är det ju, men vi tar denna förlusten idag efter att ha fixat ett nytt allsvenskt kontrakt. 

Trots förlusterna för våra länslag i innebandyallsvenskan så blir det fortsatt spel i den näst högsta ligan även nästkommande säsong. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista