Giraffens köpcentrum och paket.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio och Vilhelm Stokstad/TT

Klart med nytt postombud för Bergabor

Kommer 600 meter närmare
1:31 min

I drygt ett år har 5 200 hushåll i norra Kalmar haft långt till posten, när de ska hämta ut paket. I april får de lite närmare.

När det tidigare utlämningsstället på Statoilmacken i Berga centrum blev av med postombudet, flyttades servicen till Postnords företagscenter på Lorensbergsleden.

Arbetet med att hitta ett nytt postombud har dragit ut på tiden, men nu är det klart att de 5 200 hushållen i Bergaområdet istället får Ica Maxi som nytt ombud. Där kan man hämta paket från och med den 4 april.

När P4 Kalmar mäter avståndet fågelvägen på kartan handlar det om en förändring på 600 meter, från det tidigare utlämningsstället på Postnords företagscenter. Från Berga centrum till Ica Maxi är det två kilometer fågelvägen.

– Vi har höga krav för våra ombud, berättar Teija Nilsson som är teamchef för ombud på Postnord.

– Vi gör analyser innan och tittar på flera faktorer, som ekonomisk stabilitet, handikappanpassning, lagerkapacitet och öppettider.

Enligt Teija Nilsson ska kommunikationerna till Maxi ska vara bättre än till Lorensbergsleden.

"Yessss! Sparar bokstavligen 90 sekunder med bil. Nice!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".