Fiberduk över gräset på Guldfågeln arena.
Fiberduk över gräset på Guldfågeln arena. Foto: Janne Rindtsig/Sveriges Radio

Guldfågeln arena har drabbats av mögel

2:39 min

Kalmar FF får spela kvartsfinal och eventuell semifinal i cupen på Gastens konstgräs. Fredriksskans plan duger inte och på Guldfågeln Arena har det blivit mögelangrepp.

Stora skillnader i temperatur mellan natt och dag har gjort att det bildats mögel på delar av planen inne på Guldfågeln arena.

– Jag är bekymrad för vi tvingas kanske ta bort fiberduken i förtid och spruta planen och sedan lägga tillbaka duken, säger planansvarige Jonas Karlsson till P4 Kalmar.

Att ta bort den gigantiska fiberduken och lägga tillbaka efter besprutningen blir både kostsamt och tar lång tid.

– Det är ett stort jobb att ta bort duken och lägga tillbaka.

Det är inte bara vädret som är orsak till möglet utan det finns ekonomiska aspekter också säger Jonas Karlsson:

– Det finns ekonomiska orsaker också då vi inte kunnat göra samma behandlingar av gräset inför den här säsongen som tidigare.

Under duken växer gräset snabbt så om vädret blir gynnsamt behöver inte mögelangreppen försena arbetet med att göra planen klar i tid till den allsvenska premiären 2 april.

– Den allsvenska premiären ska inte vara i fara om det inte blir snö.

Något spel i vare sig kvartsfinal eller eventuell semifinal i svenska cupen blir det däremot inte inne på arenan utan det får avgöras på konstgräset på Gasten.

Kalmar FF – Helsingborg startar söndag 14.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista