Klubbmärken IK Oskarshamn BIK Karlskoga

IK Oskarshamn siktar på ny seger i Karlskoga

0:49 min

Strafförlusten senast mot Mora gör att det kan krävas seger i kväll mot Karlskoga för att IK Oskarshamn ska vara kvar i kampen som seger i slutspelsserien.

Lyssna på matchen via sverigesradio.se/kalmar eller i appen Sveriges Radio Play!

Mora tog över ledningen i slutspelsserien efter straffvinsten mot Òskarshamn i förrgår men IKO är bara en poäng efter och Timrå skuggar ytterligare en poäng bakom.

Kvällens omgång kan avgöra serien eller skapa maximal dramatik inför sista omgången på torsdag.

Mora spelar i kväll hemma mot Timrå samtidigt som BIK Karlskoga tar sig an IK Oskarshamn. Vinner Mora så är det vinst som gäller för Oskarshamn också för att inte serien ska vara avgjord.

Matcherna mellan Karlskoga och Oskarshamn brukar vara mycket täta och hårda men IKO har tagit 10 poäng av 12 möjliga den här säsongen i lagens inbördes möten.

– Dramat fortsätter, det är en ruggigt jämn tabell och som vi sagt är känslan att det blir ett race hela vägen fram. Nu väntar Karlskoga och kampen fortsätter. Fördelen med just det motståndet är att vi inte behöver tvivla på matchens karaktär, säger IKO:s tränare Fredrik Söderström på klubbens hemsida.

Manuel Ågrens ljumskskada sätter fortsatt stopp för spel och Alexander Younan är tillbaka i Frölunda. I övrigt är alla spelare tillgängliga och med på bussen.

Matchen BIK Karlskoga – IK Oskarshamn startar 19.00 och sänds i sin helhet via sverigesradio.se/kalmar eller i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista