Pensionsmyndighetens orangea kuvert. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
Det orangea kuvertet. Foto: Maja Suslin/TT

Därför ska du öppna det orangea kuvertet

0:20 min

I dagarna landade det årliga orangea kuvertet i brevlådan. Eva Magnusson, informatör på Pensionsmyndigheten, menar att många är oroliga för vad det står i det.

Vi träffade Eva Magnusson, informatör på Pensionsmyndigheten, som i dag var på plats i ett köpcenter i Kalmar – för att förklara varför det är viktigt att öppna det orangea kuvertet. Du behöver inte bli nervös över att det dimper ner i brevlådan, menar hon.

– Ja, man ska ju öppna och titta och tycker man det är lite i prognosen i kuvertet så ska man veta att det inte är hela pensionen. Utan då ska man logga in på minpension.se där hela pensionen kommer med, även tjänstepensionen. Och då ser det ju betydligt bättre ut för de flesta, säger hon.

Eva Magnuson berättar att det mest är yngre som kommer fram och pratar. De blir oroliga när de hittar det orange kuvertet i brevlådan.

– Är man ung så gäller det att skaffa ett jobb helt enkelt och jobba nånstans där de har tjänstepension. Då har man ju hela livet framför sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista