Ann-Louise Mårth
Ann-Louise Mårth var föreståndare på boendet. Hon är en av dem som hörs i P4 Kalmars dokumentär. Foto: Sigrid Edsenius/Sveriges Radio

Dokumentär: Asylboendet som försvann

DOKUMENTÄR: P4 Kalmars reporter träffar ägaren till asylboendet och ställer honom till svars
28 min

I fem månader följde P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius arbetet på ett asylboende i Vimmerby – och vad som hände efter att det stängdes. Här är dokumentären "Asylboendet som försvann".

Under hösten 2015 kom fler flyktingar till Sverige än någon gång förut. Behovet av boenden för de många flyktingarna blev akut och mängder av nya boenden öppnades.

Ett av dem var Svenskt asylboende i Vimmerby. De anställda arbetade hårt, flyktingarna trivdes ganska bra och pengarna rullade in till ägaren. Men i november förra året stängdes plötsligt boendet. Anledningen var att att brandsäkerheten bedömdes som för dålig.

I dokumentären Asylboendet som försvann har P4 Kalmars reporter Sigrid Edsenius följt arbetet på boendet och vad som hände efter beslutet om stängningen.

Lyssna på hela dokumentären i spelaren ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".