Daniell Ljungkvist
Daniel Ljungkvist lämnar IK Oskarshamn Foto: Janne Rindstig

Seger till slut för IK Oskarshamn och backklippan lägger av

2:10 min

IK Oskarshamn avslutade säsongen med seger mot Almtuna med 4-3 i Daniel Ljungkvists sista match för klubben.

IK Oskarshamn chans att vinna serien och förlänga säsongen ytterligare var redan borta men det gällde ändå att avsluta snyggt.

Efter en dålig startperiod och underläge 0-2 vände IKO på matchen och vann med 4-3.

Segern ger en fjärdeplats i sluttabellen och nu skingras delar av laget.

Klart under avslutningsmatchen blev att Daniel Ljungkvist lämnar klubben efter 8 säsonger och över 300 matcher i Oskarshamns tröja.

Han fick stående ovationer av publiken i slutet när dom förstod att det var Ljungkvists sista match. Beslutet att lägga av hade vuxit fram sa en rörd Ljungkvist efter matchen.

–Det var dags, beslutet har vuxit fram under säsongen. Det har känts mer och mer som rätt beslut och även om det är fantastiskt kul med ishockey så är det andra bitar som ska passa in också.

Hur många spelare och ledare som kommer söka nya klubbar får vi snart veta men Ljungkvist blev först att lämna efter en av sina och lagets bästa säsonger någonsin.

– Jag ville avsluta på topp och jag är ganska nöjd med min säsong men hade hoppats vi skulle kunna gå lite längre som lag även om vi gjorde en fantastiskt bra säsong.

Han håller en dörr öppen för spel hemma i Landsbro och utesluter inte att komma tillbaka till Oskarshamn i någon roll någpon gång men nu är det slut som spelare.

Det är lite vemodigt att säga hej när det är definitivt .

Nästa hemmamatch i allsvenskan i Be-Ge Hockey Center spelas i september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista