Fredrik Söderström.
Fredrik Söderström. Foto: Sveriges Radio

Söderström överväger: ska han stanna i IKO?

4:23 min

IK Oskarshamns sista match för säsongen hemma mot Almtuna kan också ha varit Fredrik Söderströms sista säsong i IKO som huvudtränare.

– Jag har fått uppleva det vackra med att vara i den här klubben och trivs ohyggligt bra men jag ska ta några dagar på mig att fundera, säger Söderström till P4 Kalmar.

Förra säsongen när det gick knackigt för laget var Fredrik Söderström ifrågasatt som tränare och supporterklubben krävde hans avgång. Fredrik och klubben hade fortsatt förtroende för varandra och samarbetet fortsatte. Den här säsongen har inga krav på Fredriks avgång hörts och han har trivts extra bra.

– Faktum är att det känts som mitt bästa år här.

Att vara så länge i samma klubb är smått unikt men vad skulle få Fredrik att byta jobb?

– Jag vill inte hoppa på något som är det samma eller likvärdigt men ibland behöver man ruskas om men jag har inte tänkt så på det ännu.

Sportchef Roger Jönsson säger till P4 Kalmar att han och Fredrik har en tät dialog och att han hoppas Fredrik stannar men vill ha besked inom en vecka.

– Jag tror att både Fredrik Söderström och Alexander Johansson stannar, säger Roger Jönsson på en direkt fråga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista