Roger Jönsson, Pontus Widerström, John Nyberg.
Roger Jönsson tycker att spelare som Pontus Widerström och John Nyberg har bidragit med mycket. Foto: Göran Svensson/IK Oskarshamn

IKO:s sportchef tror på fler lån av spelare

7:42 min

IK Oskarshamn har under året framgångsrikt lånat in spelare från olika SHL-klubbar och sportchef Roger Jönsson menar att det kommer bli vanligare framöver.

– Det gynnar killar som är under utveckling. I stället för att sitta på bänken i SHL så får de chans att spela och det tjänar alla på, säger Roger Jönsson till P4 Kalmar.

Samarbetet med Frölunda har fungerat extra bra med lån av Pontus Widerström, John Nyberg och Alexander Younan under hela säsongen eller långa perioder.

– De har bidragit med ungdomlig entusiasm med kvalitet.

Omsättningen av spelare i IK Oskarshamn var stor inför senaste säsongen och lär bli stor även kommande år. Hur många som försvinner ur årets trupp vill/kan inte Roger Jönsson svara på:

– Det är svårt att svara på. Vi vill behålla stor delar av truppen men det kommer att det blir svårt.

– Jag släpper gärna spelare till klubbar högre upp i seriysystemet men ska dom spela i allsvenskan vill vi ha dom kvar här.

Medan spelare och tränare ser fram en viloperiod så är det högssäsong för en sportchef:

– Vi har mycket i görningen och många spelare har fått förslag att ta ställning till. Jag skall åka runt och se många spelare framöver.

Roger Jönsson har kontrakt med IK Oskarshamn över 2016/17 och siktar på att stanna men lovar inget:

– Jag har ett år kvar här och ambitionen är att vara kvar och bygga upp ett nytt slagkraftigt lag. Vi är inte nöjda med att sluta trea men vill nå ännu högre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista