Jubel i IK Oskarshamn
Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

IK Oskarshamn går några hundra tusen plus i år

5:32 min

Framgångarna på isen och ökande publiksiffror till IK Oskarshamns matcher ger ett överskott under säsongen men inte tillräckligt för att klara nya högre krav.

För ett år sedan var IK Oskarshamn illa ute ekonomiskt. Ett stort sparpaket i kombination med stöd från näringsliv och kommun gav andrum och efter säsongens fina spel på isen så ser det mycket ljusare ut:

– Det är som natt och dag, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

IK Oskarshamn slutade trea i grundserien och gick till slutspel vilket givit ett välbehövligt tillskott på kort sikt och goda förutsättningar att uppfylla allt högre ställda krav på sikt.

– Publikintäkterna ökade med några hundra tusen och vi kommer redovisa ett plus i år. Det blir inget jätteöverskott och kommer inte nå kravet på en miljon i eget kapital till sista april utan för ansöka om dispens från det nya höjda licenskravet.

Om IK Oskarshamn vunnit slutspelsserien hade kravet på en miljon i eget kapital uppfyllts reda nu men det för vänta ett år, säger Martin Åkerberg.

– Vi har en plan som vi tror håller så vi har en miljon kronor i eget kapital om ett år men vi kommer inte nöja oss med det utan bygga upp en ännu större buffert.

Något behov av kommunal stöd finns inte år utan fokus mot kommunen kommer bli behovet av att utveckla och investera i arenan.

Martin Åkerberg hoppas att årets framgångar ska leda till ett ökat sponsorintresse inför nästa säsong.

– Det har vi med som ett ess i rockärmen, säger Martin Åkerberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista