Det blev förlust för Kalmarsund i den första kvalmatchen mot Telge. Foto: Faton Pasho / SR
Det blev förlust för Kalmarsund i den första kvalmatchen mot Telge. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Kalmarsund fick stryk av Telge i kvalet till SSL

1:24 min

Mardrömsstarten knäckte Kalmarsund i kvalet mot Advantage Telge under lördagen. Det blev förlust med 4-3 efter en nervig tredje period i Färjehallen.

Kalmarsund tog sig tillslut till ett kval till SSL efter en knackig inledning på säsongen. Andra platsen som bärgades efter 18 spelade omgångar i damernas division 1 södra innebar att Kalmarsund skulle få möta Telge i bäst av tre matcher. 

Det blev en mardrömsstart för Kalmarsund i kvalet till SSL under lördagen när Telge var på besök. Det var nervöst, ängsligt och stundtals väldigt oorganiserat. Telge tog tag i taktpinne redan från start och man släppte väll aldrig in Kalmarsund i matchen, förutom när Ellen Willsund smashade in reduceringen i slutet av första perioden.

Bortalagets fina kombinationsspel banade vägen till en 3-0 ledning på mindre än två minuter i mitten av första perioden. Kalmarsund repade sig aldrig efter det utan var ständigt i underläge. Annie Nilsson var besviken efter mardrömsstarten: 

– Vi var inte riktigt vakna i början och det var väl lite för mycket nerver.

Den andra perioden hann knappt starta innan Telge gjorde uppförsbacken än större för Kalmarsund. 4-1 efter 16 sekunder in i andra perioden var periodens enda höjdpunkt i en annars tafattig period. 

I tredje var det länge övertag Telge som missade en straff och hade tryck på Kalmarsund, men hemmalaget jobbade sig in i matchen och Malin Stenborgs 4-2 reducering höjde hemmalaget.

Kalmarsund flyttade fram presspelet och ställde till det för bortalaget Telge stundtals i den tredje perioden. Hemmalaget Kalmarsund var ett ribbskott från en 4-3 reducering och det skulle inte dröja många minuter innan reduceringen skulle komma. Josefine Bengtsson laddade bössan och stänkte dit reduceringen 4-3, 13.26 in i den tredje perioden.

Närmare än så kom aldrig Kalmarsund utan det blev förlust med 4-3. Backen Ellen Willsund har trots förlusten inte tappat hoppet i kvalet. 

– Om vi spelar som i den sista perioden uppe i Telge så tar vi dem.

Telge har efter en 4-3 vinst övertaget i kvalet till SSL men än är det inte kört för Kalmarsund. Nu väntar två bortamatcher i rad och kan man göra liknande insatser som den tredje perioden så kan man rubba Telge på bortaplan. Uppförsbacken är lång men inte ouppnåelig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista