Ulf Karlsson, en varg och Andreas Peltonen
Ulf Karlsson och Andreas Peltonen berättar att de såg vargen. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio, Jonas Ekströmer/TT och Peter Bressler/Sveriges Radio
#Kalmarvarg

Flera såg vargen i centrala Kalmar

3:35 min

På måndagsmorgonen kom flera rapporter om att en varg rörde sig i centrala Kalmar. Polisen Ulf Karlsson var en av dem som såg vargen.

Har du sett vargen? Har du bilder eller filmer? Mejla p4kalmar@sverigesradio.se eller ring 0480-59 000

Flera rapporter om varg har kommit in från centrala delarna av Kalmar på måndagsmorgonen.

Vid halv åtta-tiden på morgonen var polisen Ulf Karlsson på väg till jobbet. Han cyklade förbi Bergavik och såg då en varg springa över vägen.

– Det känns mäktigt. Jag cyklar alltid till jobbet och när det är fint väljer jag att cykla förbi Bergavikplanen, precis innan jag ska upp på Neptunusvägen kommer det från en trädgård en varg. Sen tänker jag att det finns ju stora hundar men det fanns inga människor i närheten.

Det finns inga tvivel från din sida?

– Jag var hundraprocentig då, men det finns ju hundar som kan vara lika vargar. För mig var det en varg men sen vågar man inte riktigt säga det för det ska inte finnas en varg där.

Vid 8.15 såg Andreas Peltonen vargen på sin golfrunda på Värsnäs, berättar han:

– Jag skulle precis slå ut från tee. I backswingen ser jag att det är någonting 150 meter framför mig, på fairway. Jag springer bort till en kille och frågar om han har en hund lös. Då kom tanken att det var en varg. Det var häftigt, men lite chockerande.

Är du säker på att det var en varg?

– Jag är helt säker på att det var en varg. Det såg man på utseendet och på storleken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista