Guldfågeln Arena
Priset Den gyllene tårtspaden delas ut till Kalmar FF för sina evenemang i allsvenskan 2015. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Kalmar FF prisas för sitt 2015 – får Den gyllene tårtspaden

Kalmar FF har fått pris för säsongen 2015, men inte för de sportsliga prestationerna – utan för arrangemanget runt matcherna.

Det är fotbollförbundets match- och säkerhetsdelegater i allsvenskan och superettan som årligen delar ut priset Den gyllene tårtspaden till de föreningar i respektive serie som står bakom det bästa evenemanget.

Föreningen Svensk Elitfotboll säger att det inte finns några direkta kriterier för vad som är det bästa evenemanget – utan det är delegaternas magkänsla som avgör.

För andra året i rad har den magkänslan sagt att Kalmar FF har det bästa matcharrangemanget i allsvenskan. I superettan prisas Östersund, som till i år tog klivet upp i allsvenskan, för tredje året i rad.

Priset består av en tårtspade, ett presentkort på en smörgåstårta och ett diplom. Det kommer att delas ut i samband med lagens första hemmamatcher, vilket i Kalmars fall är mot Jönköpings Södra den 2 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista