Sofia Hjertqvist, Emma Embretsen
Sofia Hjertqvist och Emma Embretsen ska informera Västerviksborna om projektet på Slottsholmen. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Nyfikna informeras om Slottsholmen i lördagshandeln

1:01 min

Nu får Västerviksborna chansen att stilla sin nyfikenhet kring bygget på Slottsholmen. Kommunen och ALM Equity visar upp planerna i gallerian på lördag förmiddag.

Under lördagen finns både kommunen och ALM Equity på plats i gallerian för att visa upp vad som kommer att hända på Slottsholmen.

Sofia Hjertqvist på Västerviks kommun är projektledare för det som ska göras i ordning i området runt nybygget.

– Vi jobbar parallellt från samhällsbyggnadsenheten med miljöerna kring Slottsholmen. Parken kring slottsruinen och hela promenaden mellan Lilla strömmen och Kulbacken.

Det är mycket som blir nytt på och runt Slottsholmen i Västervik. Hittills har det inte hänt så mycket men efter påsk börjar man med pålning och sedan ska källaren byggas och det blir ordentlig fart på byggarbetsplatsen.

På kommunen tror man att många har frågor och funderingar, eller bara är nyfikna. Därför har de valt att ge sig ut i lördagshandeln. De har även fått med sig ALM Equity som står bakom bygget.

Emma Embretsen är projektledare på företaget och kommer att finnas på gallerian.

– Vi tycker det är jätteroligt att kommunen tar det här taget och ser över miljön runt om vårt projekt. Och vi vill ta alla möjligheter att visa vårt, som vi tycker, väldig fina projekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista