Respass för Kalmar FF i semifinalen. Malmö vann med 3-1. Foto: Faton Pasho / SR
1 av 4
Respass för Kalmar FF i semifinalen. Malmö vann med 3-1. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Här firar Romario sitt 1-0 mål. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 4
Här firar Romario sitt 1-0 mål. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Malmö FF körde över Kalmar FF på mindre än 20 minuter i den andra halvleken. Foto: Faton Pasho / SR
3 av 4
Malmö FF körde över Kalmar FF på mindre än 20 minuter i den andra halvleken. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Tränaren Allan Kuhn berömde kollegan Peter Swärdh och hans lag efter matchen. Foto: Faton Pasho / SR
4 av 4
Tränaren Allan Kuhn berömde kollegan Peter Swärdh och hans lag efter matchen. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Individuella misstag sänkte Kalmar FF

2:28 min

Det blev respass för Kalmar FF i Svenska cup semifinalen mot Malmö FF. Skåningarna vände ett 1-0 underläge till 3-2 vinst och skickade Kalmar ut ur Svenska cupen.

Det vankades semifinal i Svenska cupen mellan Kalmar FF och Malmö FF på Guldfågeln Arena under lördagen. Hemmalaget Kalmar FF hade inför matchen slagit Helsingborg på straffar i kvartsfinalen och kom in till lördagens matchs mot Malmö FF med ett enormt självförtroende. Just självförtroendet syntes i första halvlek där hemmalaget Kalmar FF var det bättre laget och kunde rättvist ta ledningen med 1-0 genom Romario i den 12 minuten. Bortalaget Malmö FF hängde stundtals inte med ett intensivt Kalmar i inledningen av matchen. Kalmar FF hade chansen att utöka sin ledning i slutet av första halvlek men 1-0  stod sig halvleken ut. Anfallaren Marcus Antonsson var nöjd med den första halvleken och speciellt i slutet. 

Vi blixtrar till i slutet av första halvlek där vi är riktigt bra och med lite tur kunde vi ha fått utdelning igen.

I andra halvlek kom bortalaget Malmö FF ut som ett nytt lag. Malmö flyttade fram pressen högre upp i banan och man tillät inte Kalmar få för mycket tid med bollen. Det ledde till att Malmö kunde kvittera i den 58 minuten genom Marcus Rosenberg på straff. Fem minuter senare var Marcus Rosenberg framme igen, 2-1 till gästerna och Malmö hade vänt sitt 1-0 underläge till 2-1 ledning på mindre än 20 minuter. Hemmalaget Kalmar FF sjönk ihop ytterligare en minut senare när Jon Inge Berget tog tillvara på ett försvarsmisstag, passerade Söderberg i mål och kunde raka in 3-1 till Malmö FF. Hemmalagets Marcus Antonsson hann knappt reagera innan Malmö FF hade vänt på underläget. 

Jag tror att varken vi eller Malmö hann ens fundera på innan det stod 3-1. De var inne i ett flow och allt studsade deras väg. 

Hemmalaget Kalmar FF försökte pressa Malmö FF i slutminuterna och man kunde reducera till 3-2 genom Marcus Antonsson på tilläggstid men målet kom försent. Malmö FF vann med 3-2 och kunde gå segrande ur semifinalen. Mittbacken Sebastian Starke Hedlund var trots nederlaget nöjd med cupspelet och vad det har bidragit till truppen. 

Vi är nöjda med det vi har åstadkommit och stärkt självförtroendet otroligt mycket. Det kommer hjälpa oss väldigt mycket inför den allsvenska säsongen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista