Kalmarsund besegrade Telge i första playoff rundan. Nu väntar Warberg. Foto: Janne Rindstig / SR
1 av 2
Kalmarsund besegrade Telge i första playoff rundan. Nu väntar Warberg. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Här kvitterar Ellen Willsund till 3-3 i mitten av den tredje perioden. Foto: Janne Rindstig / SR
2 av 2
Här kvitterar Ellen Willsund till 3-3 i mitten av den tredje perioden. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Kapten Bengtsson kvalhjälte för Kalmarsund

1:21 min

Kalmarsund vann den tredje och avgörande matchen mot Telge i kvalet till Svenska superligan. Lagkaptenen Josefine Bengtsson avgjorde 3.26 in i förlängningen och skickade Kalmarsund till andra playoff rundan, där Warberg väntar.

De två tidigare kvalmatcherna mellan Kalmarsund och Telge hade slutat med en 4-3 vinst på bortaplan. Samma melodi skulle utspela sig under söndagen när den tredje och avgörande matchen i första playoff rundan skulle avgöras. 

Det var bortalaget Kalmarsund som rivstartade matchen och redan efter två minuters spel i den första perioden så ledde man med 2-0. Målen signerades först av Carolin Eriksson och sedan kunde Malin Stenborg utöka Kalmarsunds ledning. I slutet av den första perioden reducerade hemmalaget Telge och resultatet 2-1 stod sig perioden ut. Backen Ellen Willsund tyckte att laget hade bud på fler mål i den första perioden. 

Vi ska sätta våra chanser och utöka vår ledning. Vi hade bud på en större ledning. 

Den andra perioden bjöd inte på något nämnvärt trots att Kalmarsund fick inleda perioden med ett powerplay i 3 minuter och 42 sekunder. Den tredje perioden däremot skulle det bli en hel del dramatik. Hemmalaget Telge kvitterade till 2-2 och tog ledningen med 3-2 inom loppet av en minut i mitten av tredje perioden. Dock skulle inte bortalaget Kalmarsund ge sig utan Ellen Willsund kvitterade till 3-3 med cirka 7 minuter kvar. 3-3 resultatet stod sig sedan perioden ut och matchen fick avgöras i förlängning. 

Väl i förlängningen dröjde det inte länge innan lagkaptenen Josefine Bengtsson klev fram. 3.26 in på matchuret så avgjorde Kalmarsund den första playoff rundan och vann med 4-3 över Telge. Lagkaptenen Josefine Bengtsson var lättad efter avancemanget. 

Det är tredje matchen som slutar 4-3. Det visar hur två bra lag, hur det ser ut när dem möts. Det var skönt att vi fick dra det sista strået. 

Nu väntar Warberg i nästa steg i kvalet till Svenska superligan. Matchen mot Warberg kommer att spelas på långfredagen för Kalmarsunds del. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista