En bild på Bittes hals, med ett stort blåmärke där skorpionen stack honom.
Ajaj.. Foto: Privat.

Adées gitarrist stucken av skorpion

3:38 min

Soulartisten Adées gitarrist, Ulf Bitte Appelqvist, får åka tillbaka till Sverige efter att en skorpion krupit upp i hans säng och stuckit honom i halsen då de var i Texas. 

Bitte Appelqvist var i USA ihop med artisten Adée från Öland för att spela på den stora festivalen South by Southwest i Texas. Gänget hade gjort alla utom två spelningar när Bitte en natt fick besök i sängen. 

– Jag vaknade av stinget, men tänkte inte på det så mycket förrän några timmar senare när det började göra ordentligt ont. Jag höll på att trilla baklänges när jag tittade mig i spegeln, säger han. 

Bitte Appelqvist åkte raka vägen till läkaren, som kunde konstatera att det var en skorpion som stuckit honom. 

– Det var verkligen rock'n'roll alltså. Jag pratade med flera Texas-bor som inte ens sett en skorpion och så kommer jag från Sverige och får påhälsning av en mitt i natten, säger han. 

Han fick medicin utskriven som höll honom på benen under dagen. Men eftersom det ändå var i sluttampen av festivalen bestämde han sig för att åka hem lite tidigare.

– Jag har fått problem med en tand och läkaren trodde att skorpionens gift utlöst en inflammation där, säger han.

Hur känns det att ha varit med om det här?

– Skitcoolt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista