De allsvenska tränarna.
De allsvenska tränarna. Foto: Andreas Lundin/Sveriges Radio

Tränarna tippar: KFF gör bättre säsong i år

3:13 min

Kalmar FF kommer göra en bättre säsong i år än i fjol – det var de flesta eniga om vid årets allsvenska fotbollsupptakt. KFF bedöms inte vara med i toppstriden men ska ändå vara en bit från den bottenkamp där laget var i fjol.

– Vi vill spela varierat men förra året spelade vi bara varierat dåligt, sa tränare Peter Swärdh vid upptaktsträffen.

Förväntningarna på KFF har ökat med Rasmus Elm tillbaka i spel men Radiosportens expert Rickard Henriksson vill varna för att lita för mycket på Rasmus:

– Han är en spelare som dominerar i vilket allsvenskt lag som helst men det gäller för KFF att inte allt fokus hamnar på Rasmus och att med honom i form så kommer allt gå av sig självt.

Malmö FF får åter bära ett tungt favoritskap att ta hem SM-guldet som hamnade i Norrköping förra säsongen. AIK och IFK Göteborg är främsta utmanare men Rickard Henriksson menar att det inte blir någon överlägsen vinnare.

– Det är öppet och ovisst.

Förutom spekulationer kring vinnare och förlorare i årets fotbollsallsvenska stack nykomlingarna Östersund ut med sin satsning på kultur som en del av uppladdningen. Laget har satsat på bland annat bokaftnar och baletträning för att stärka gruppen.

Regelnyheterna är relativt få inför starten av säsongen men domarna kommer att beivra aggresiva former av spelarprotester mot domslut. Spelare som skäller för mycket på domarna får räkna med gult eller i värsta fall rött kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista