Bryssels flygplats.
Bryssels flygplats. Foto: Yves Logghe

Hedh på plats i Bryssel: "Väldigt oroligt"

1:14 min

Flera personer ska ha dödats vid två explosioner på flygplatsen Zavantem i Bryssel. EU-parlamentarikern Anna Hedh (S) från Öland är på plats i Bryssel.

Är du på plats i Bryssel? Hör av dig till P4 Kalmar! Maila p4kalmar@sverigesradio.se eller ring tipstelefonen 0480-59 000.

Flygplatsen har spärrats av helt, både tåg- och flygtrafiken dit har stoppats. Brysselregionen har dragit igång katastrofåtgärder.

En av svenskarna som är på plats i Bryssel är EU-parlamentarikern Anna Hedh (S) från Öland. Hon använder flygplatsen Zavantem när hon reser till och från Bryssel:

– Det känns väldigt oroligt, säger hon till P4 Kalmar och poängterar samtidigt att hon just nu finns i säkerhet i parlamentsbyggnaden.

– Det var min 14-åriga dotter som ringde och grät och sa att hon ville att jag skulle komma hem. Jag hade ingen aning om vad det handlade om, så jag lugnade henne och sedan lade vi på. 

Anna Hedh beskriver känslan som overklig:

– Det är klart att jag är väldigt orolig, eftersom det förekommer hot mot parlamentet hela tiden. Jag ser att det finns kryphål – och vill man göra något så gör man det.

Ekot följer händelserna i Bryssel via live-sändning och direktrapport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista