Lucas Galovan.
Lucas Galovan. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio

Lucas från Gamleby vann Musik Direkt

Det var många talangfulla unga musiker som tävlade i årets regionfinal av Musik Direkt, men den som juryn trodde mest på var Lucas Galovan från Gamleby.

Hör honom spela live i P4 Kalmar.

– Jag vill kunna leva på att skriva mina låtar. Att stå på scenen är faktiskt inte så viktigt, det kan vara lika häftigt att sitta i publiken och se nån annan artist framföra en låt som man skrivit.

Det säger Lucas Galovan – 19-åringen som vann regionfinalen av Musik Direkt i Kalmar län. Han bor i Gamleby och har vuxit upp i en musikalisk familj tillsammans med tre bröder som alla spelar. Han har tidigare spelat i olika band, bland annat som basist, men nu är det låtskrivandet som han vill satsa på.

– Jag försöker förmedla en känsla med mina låtar, säger han.

Och det gjorde han så bra att juryn i Musik Direkt föll för hans avskalade framförande där han ensam med sin akustiska gitarr framförde sina egna låtar My foolish me och Wont love you any less.

Därmed är han klar för att representera Kalmar län vid riksfinalen av Musik Direkt i Uddevalla den 5 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista