Wictor Ragnewall
Wictor Ragnewall lämnar Tingsryd för två säsonger i IK Oskarshamn. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Ny målvakt klar för IK Oskarshamn – som pratar med SHL-tränare

IK Oskarshamns första nyförvärv blir målvakten Wictor Ragnewall från Tingsryd. Samtidigt letar klubben tränare när Fredrik Söderström tvekar.

Målvakten Wictor Ragnewall kommer närmast från seriekonkurrenten Tingsryd och har skrivit på för två säsonger med IK Oskarshamn. Den här säsongen spelade han 22 matcher i allsvenskan för Tingsryd och hade en räddningsprocent på fina 93,4.

– Wictor har visat att han är en av allsvenskans bästa målvakter. Han är på väg uppåt och kommer förmodligen bli en SHL-målvakt, eller ännu bättre, i framtiden, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson till P4 Kalmar.

Ragnewall är den första målvakten som IK Oskarshamn gör klart med inför nästa säsong, men om han blir förstemålvakten är inte klart än.

– Han ska vara en av två, jag sticker inte ut hakan och säger vem som är första och andra. De flesta allsvenska- och SHL-klubbarna har två duktiga målvakter. Det är inte som förr där en stod 50 matcher och en två, vi vill ha två duktiga som ska fajtas om det, säger Roger Jönsson, och berättar att han för diskussioner med andra målvakter, bland andra Erik Källgren som den här säsongen var utlånad till IKO från Linköping.

När det gäller tränarfrågan är den fortfarande olöst för IK Oskarshamn inför nästa säsong. Fredrik Söderström, som lett laget i fem säsonger, fick frågan om att fortsätta men kunde inte ge något svar när den deadline klubben gett honom löpte ut i fredags.

– Det är stiltje just nu över påsken. Han hade deadline i fredags och vi har varit tydliga med att vi vill ha honom kvar. Men när han inte kan bestämma sig måste jag jobba vidare med andra namn, säger Roger Jönsson.

De tränarna du pratar med, vilken nivå är de på?

– Det är blandat, allt från SHL till allsvenskan och utomlands. Det finns jättemånga bollar i luften just nu. Jag har träffat ett par och pratat med andra i telefon.

Oavsett lösning, när tror du att ni har den klar?

– Jag vet inte, men förhoppningsvis snart. Det kan vara allt från en vecka till en månad, vi jobbar för fullt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista