Germund Stenhag
Germund Stenhag. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikredaktören hyllar Kalmar län

2:13 min

Det är anmärkningsvärt hur bra det går för musiklivet från Kalmar län just nu. Det menar Germund Stenhag, mångårig musikredaktör i P3 och P4.

– Efter den tiden som jag har jobbat med musik i Kalmar, så kan jag säga att det går gräsligt bra för Kalmar län just nu, konstaterar Germund Stenhag.

– Västerviksduon Vigiland ligger just nu trea på Spotify och Deezer med deras Pong Dance som kommer att bli en av årets vårhits.

På kritikertoppen ligger Nybroduon Avantgardet trea.

– Deras album är fullständigt lysande – och vill man använda starka ord kan man säga att det vänder blad i rockhistorien.

– Sedan har vi Adée som har varit i Austin på South by Southwest, där världens hela musikbransch samlas. Alltså – förstår ni hur bra det går just nu?

Varför går det så bra för Kalmar län just nu?

– Jag vet inte. Det är väl en upp- och nergång. Inför heldagen med lokal musik i P4 Kalmar så kollade jag, och det är verkligen anmärkningsvärt hur fantastiskt det är just i Kalmar län just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista