FBC Kalmarsund vann den första matchen mot Warberg med 3-2
1 av 4
FBC Kalmarsund vann den första matchen mot Warberg med 3-2 Foto: Oscar Anderberg
Glädje i Kalmarsund efter slutsignalen i matchen mot Warberg
2 av 4
Glädje i Kalmarsund efter slutsignalen i matchen mot Warberg Foto: Oscar Anderberg
FBC Kalmarsund är en match från spel i SSL
3 av 4
FBC Kalmarsund är en match från spel i SSL Foto: Oscar Anderberg
Ellen Willsund, målskytt och stor segerorganisatör i matchen mot Warberg
4 av 4
Ellen Willsund, målskytt och stor segerorganisatör i matchen mot Warberg Foto: Oscar Anderberg

Kalmarsund en match från spel i SSL

3:06 min

FBC Kalmarsund vände 2-0 underläge till seger med 3-2 hemma mot Warberg i kvalet mot SSL inför storpublik. Publikrekord för daminnebandy i Kalmar med 811 personer.

Kalmarsund vann den första matchen i bäst av tre hemma mot Warberg med 3-2. Men det var Warberg som tog ledningen med både 1-0 och 2-0 i den första perioden.

Kalmarsund kändes lite nervösa inledningsvis av matchen. Gästerna satte hög press ganska omgående och skapade en del lägen. Kalmarsund hittade dock ganska snabbt in i matchen. Men när Warberg gick till anfall blev det farligt direkt, Kalmarsunds försvar stelnade till och gästerna kunde komma till ganska många enkla avslut.

Jill Karlström, målvakt i Kalmarsund stod för ett par riktigt fina räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen. Efter 10:53 och ett tveksamt försvarsingripande från Kalmarsund kom ledningsmålet för Warberg. Gästerna utökade också sin ledning till 0-2 i spel 5-mot-4 innan första perioden var slut.

Andra perioden var betydligt bättre för Kalmarsund och laget styrde spelet från första tekning till periodvila. Reduceringen var hela tiden nära och efter 8:14 kom så det förlösande målet. Ellen Willsund prickskjuter in 1-2 bakom Warbergs målvakt.

Tidigt i den tredje och sista perioden så kunde Kalmarsund kvittera till 2-2. Det var återigen Ellen Willsund som ligger bakom målet, hon spelar elegant fram till en fristående Julia Rindhagen som inte gör några misstag utan vispar till direkt.

I numerärt överläge så fastställer Josefine Bengtsson slutresultatet med sitt 3-2 mål efter 14:35. Det var nervösa slutminuter för hemmapubliken innan slutsignalen tjöt, men de till antalet 811 stycken kunde pusta ut. Kalmarsund vinner den första matchen i bäst av tre mot Warberg med 3-2. Nästa match spelas på lördag i Warberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista