Viktor Elm.
Viktor Elm. Foto: TT

Viktor Elm börjar om – som mittback

3:28 min

Viktor Elms comeback i Kalmar FF förra året blev inte vad han tänkt. Efter en höftoperation under vintern siktar han nu på omstart och ny roll i laget.

– Förra säsongen blev en besvikelse så nu finns det en stor revanschlust, säger en laddad Viktor Elm.

För ett år sedan kom han tillbaka till Kalmar FF efter flera års spel i Holland – men han var inte i bästa skick.

– Jag hade missat nästan en hel säsong innan i AZ Alkmaar och sedan blev det väldigt mycket spel i Kalmar och på sommaren kände jag av problem med ljumsken/höften.

Viktor spelade klart säsongen men skadan förvärrades gradvis. Efter säsongen konstaterade idrottsläkare Leif Svärd i Göteborg att det handlade om FAI, en belastningskada som Viktor haft en längre tid. Det ledde till operation vid nyår och 2-3 månaders rehabilitering.

Skelettbitarna och broskbildning som som gav låsningar i höften är borta och nu ska rörligheten bli bra igen.

Viktor ser fram emot en nystart på karriären – och nu på ny position i laget. Han skolas om från mittfältare till mittback.

– Jag spelade mittback några matcher i Holland och känner att det passar mig bra, säger Viktor Elm.

– Jag är fysisk, har bra huvudspel, bra passningsfot och kan läsa spelet bra. Så nu gäller det att få upp snabbheten så blir det riktigt bra.

Henrik Rydström som är ny assisterande tränare i Kalmar FF ser Viktor Elm som ett bra alternativ som mittback:

– Han är en naturlig ledare och är spelskicklig. Det är en spelartyp vi vill ha och han kommer passa väldigt bra som mittback, säger Henrik Rydström.

Han vill inte skynda på Viktors comeback på planen i den nya rollen utan se det mer långsiktigt.

Med mittbackarna Markus Thorbjörnsson och nyförvärven Sebastian Starke-Hedlund och Marku Biskupovic i truppen blir konkurrensen hård men Viktor Elm tänker inte bli någon bänknötare.

– Jag vill inte sitta på bänken och har antagit konkurrensen på alla ställen jag har varit och lyckats för det mesta, så det tänker jag göra den här gången också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista