Kim Sävenholt Gunnarsson, Joakim Sävenholt Gunnarsson, Jim Mattsson, Frida Johansson, Tom Johansson
Kim Sävenholt Gunnarsson, Joakim Sävenholt Gunnarsson, Jim Mattsson, Frida Johansson och Tom Johansson har bilat 135 mil till Haparanda för att se matchen mot Asplöven. Foto: Privat/Illustration: Sveriges Radio

Västerviksupportrar stöttar sitt lag – i Haparanda

2:35 min

På tisdagskvällen spelar Västerviks IK borta mot Asplöven i Haparanda i kvalet till hockeyallsvenskan. En handfull supportrar har gjort den långa resan för att stötta laget.

Inför matchen ligger Västervik på andra plats i tabellen i kvalet till hockeyallsvenskan, vilket om det står sig innebär en plats i serien nästa säsong. Avståndet ner till Sundsvall är fyra poäng och en seger mot Asplöven skulle innebära att jättekliv mot allsvenskan då det efter kvällens matcher bara är två omgångar kvar av kvalet.

Fem hängivna supportrar har gjort den cirka 135 mil långa resan norrut till Haparanda för att vara på plats när det där jätteklivet kan tas.

– För det första är vi väldigt glada och vill stötta våra grabbar i deras resa, sen har vi en av våra gamla målvakter (Andreas Hookana, reds anm.) som var med förra säsongen som bor här som vi besöker. Det är två flugor i en smäll, säger VIK-supportern Tom Johansson.

Tillsammans med Kim Sävenholt Gunnarsson, Joakim Sävenholt Gunnarsson, Jim Mattsson och Frida Johansson kommer han att se matchen på plats i Haparanda.

– När man vet vad man har framför sig är det inga problem att beta av de här 135 milen. Vi ska ha tre poäng med oss så hemresan kommer bli dubbelt så lätt, säger Tom Johansson.

Vad tror du om matchen?

– Jag tror att det blir en väldigt jämn match, 4-2 till Västervik. Sista målet i öppen kasse när de har tagit ut målvakten för att försöka få 3-3, så blir det 4-2 istället.

Följ matchen i P4 Kalmar! Vid följande tidpunkter rapporteras från matchen i Sportextra: 19.30, 20.25 och 21.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista